Deichman Majorstuens podkast

Hvordan leser: en finanstopp? / Johan H. Andresen

January 28, 2021

Deichman Majorstuen inviterer til samtaler om lesing sammen med Kari J. Spjeldnæs. Hva leser du, hvordan leser du og hvorfor leser du? er noen av spørsmålene vi stiller i podkast-serien «Hvordan leser en …». I ukene fremover får biblioteket på Majorstuen besøk av kjente personer fra litteratur, politikk, næringsliv og medier som vil dele leseerfaringer og fortelle om sitt forhold til bøker. Det handler om bøker som får betydning, om å lese for å oppleve, om å lese for å lære og kanskje litt om hvordan ulike lesere blir til.

Kari J. Spjeldnæs er leser, litteraturviter, tidligere forlagsdirektør, forfatter av boken Lese. En liten bok om store opplevelser. Hun arbeider for tiden med en doktorgrad om lesing på Høyskolen Kristiania.

Hvordan leser en finanstopp?

Første leser ut er Johan H. Andresen, som kanskje er mest kjent for å være er eier og leder av konsernet Ferd, som for øvrig nylig har kjøpt NRK-tomta på Marienlyst. Men færre vet kanskje at han også er, og har vært en ivrig leser helt fra barnsben av, at han elsker svart humor, eller at favorittbøker er  «Catch-22» av Joseph Heller, «Kollektiv selvmord», «Hengte revers skog» av Arto Paasilinna og  «A confederacy of dunces», av John Kennedy?

Podbean App

Play this podcast on Podbean App